Studenten
5 juni 2019

Student på Östra gymnasiet

Samling för studenterna

Studenterna i åk 3 samt gymnasiesärskolans åk 4 samlas på skolan klockan 09:30 tillsammans med sin coach. Kom i god tid!

Observera att inga andra än studenter och personal släpps in i skolans lokaler under dagen – varken före, under eller efter utspringet.

Program för dagen

Fram till utspringet har skolan anordnat ett program för studenterna med lunch, betygsutdelning och underhållning. Mer än så vill skolan inte avslöja.

Utspringet

Studenterna springer ut klassvis vid entrén mot parkeringen. Samlingsplatsen med klassen kommer att vara skyltad på parkeringen. Vilken ordning klasserna springer ut avgörs genom en tävling på skolan under veckan före studenten. Tävlingen anordnas av elevkåren.

Eventuell alkohol

Många väljer att ha champagnefrukost med sin klass innan samlingen på skolan. Den alkohol som medförs till skolan kommer att samlas in och återfås efter att utspringet är klart. Om klassen behöver hjälp med att förvara öl till flaken så hjälper vi till med detta. Kolla med expeditionen i förväg hur ni ska göra.

Information till vänner och anhöriga

Utspringet

Varmt välkomna till utspringet som startar klockan 13:13. Utspringet sker mot skolans östra parkering (mot Edboskolan.) Tänk på att komma i god tid! Det är mycket folk och mycket bilar!

Hur tar vi oss dit? Var ska vi parkera?

Buss eller tåg är att föredra för att ta sig till skolan. Om ni kommer med bil kan den förslagsvis parkeras vid parkeringen nära Edboskolan (man kör förbi Östra gymnasiet), men det kommer att bli trångt så lämna i så fall gärna bilen ännu lite längre bort från skolan.

Skolans parkering är avstängd då det är där anhöriga och vänner står för att ta emot studenterna. Studentflak kommer att parkeras på vägen framför skolans parkering.

Var ska vi stå för att ta emot studenten?

Studenterna springer ut klassvis vid entrén mot parkeringen och upp på en scen och sedan vidare ut mot vänner och anhöriga.  Varje klass har en samlingsplats på parkeringen som kommer att vara skyltad. Detta för att underlätta både för våra studenter och för vänner och anhöriga för att lättare hitta varandra. Vänligen respektera skyltningen!

Några ordningsregler för allas trivel

Eventuellt bubbel (oavsett champagne, cider eller läsk) får inte under några omständigheter öppnas på parkeringen där ni tar emot studenterna. Sprid gärna detta till alla som ska komma. Orsaken är att vi inte vill att studenternas, besökarnas eller personalens kläder ska bli förstörda.

Inga bengaliska eldar (s.k. bengaler) är tillåtna