Informationskvällar och öppet hus

Besök oss!

Östra gymnasiet erbjuder under läsåret flera tillfällen att besöka skolan. Du väljer själv vad som passar dig. Kanske att vi ses vid flera tillfällen?

Informationskväll

Under november – februari erbjuder Östra gymnasiet fem informationskvällar. Kvällarna startar klockan 19:00 i matsalen med gemensam information.

Torsdag 14 november
Onsdag 27 november
Tisdag 3 december
Torsdag 16 januari
Tisdag 4 februari

Efter den gemensamma informationen får du en rundvandring av skolans elevambassadörer och en möjlighet att besöka de olika programmen där lärare finns på plats.  Vid entrén finns det möjlighet att samtala och ställa frågor till skolans rektor, kommunikatör och/eller studie- och yrkesvägledare.

Passa gärna på att ta en fika i skolans café som vi bjuder på.

Öppet hus

Öppet hus 24 april – ändringar

Den 24 april klockan 13-15 håller skolan ett digitalt öppet hus. Det är inte möjligt att besöka oss fysiskt detta datum på grund av Covid-19. Skolan måste följa regler och rekommendationer som följer med pandemin. Vi beklagar detta och hoppas att vi får träffa er digitalt istället.

Du kommer till sidan för digitalt öppet hus via knappen nedan.

Eventuella frågor inför öppet hus kan du ställa till skolans kommunikatör på info@ostragymnasiet.se eller per telefon 08-535 361 55.

Under våren erbjuder vi vid två tillfällen möjlighet att besöka skolan en vanlig dag – med alla lärare och elever på plats.

Fredag 24 januari klockan 09-11
Fredag 24 april klockan 13-15

På öppet hus får du en rundvandring i skolan av en elevambassadör. Vid entrén finns det möjlighet att samtala och ställa frågor till skolans kommunikatör och elevambassadörer från olika program.

Öppet hus är ett bra sätt att känna av hur skolan ser ut och fungerar en helt vanlig dag när alla som går på Östra är på plats. 

Mässor

Under höstterminen kan du besöka Östra på någon av de mässor där vi finns representerade.

Gymnasiedagarna i Huddinge 18-19 oktober
(endast för åk 9-elever som går på grundskola i Huddinge kommun)

Gymnasiemässan i Älvsjö 21-23 november
Vi finns i monter C08:22

Elev för en dag

På Östra gymnasiet kan du prova på att vara elev för en dag. Då får du följa med en elev som går den utbildning du är intresserad av under en hel skoldag och som tar hand om dig under hela tiden.

Att vara elev för en dag är ett bra sätt att få en känsla för hur programmet och inriktningen känns och inte minst får du känna på den härliga atmosfären här på Östra, både under och mellan lektioner!

Du kan fylla i en intresseanmälan HÄR så blir du uppringd för att boka in ett besök.

Stäng meny