Gymnasievalet
Vill du studera vidare eller söka jobb direkt efter gymnasieskolan? Vilka ämnen tycker du bäst om? Vilket gymnasieprogram verkar mest lockande? Det är många frågor du behöver fundera på. Vi vill ge dig ett så bra underlag som möjligt inför ditt val till gymnasiet

Informationskvällar och öppet hus

Östra gymnasiet erbjuder flera tillfällen att besöka skolan under läsåret. Du väljer själva vilket datum som passar dig. Kanske att vi ses vid flera tillfällen?

Elev för en dag

Du har möjlighet att följa med en elevambassadör en dag på den utbildning du är intresserad av.

Att vara elev för en dag är ett bra sätt att få en känsla för hur utbildningen känns och inte minst får du uppleva den härliga atmosfären på Östra gymnasiet, både under och mellan lektioner.

Fråga en elevambassadör

Har du frågor kring gymnasievalet, t ex om en viss utbildning eller hur det är att gå på Östra gymnasiet?

Elevambassadörerna vill gärna dela med sig av sina erfarenheter och hjälpa dig att hitta rätt utbildning.

Beställ katalog per post

Om du vill ha en utbildningskatalog hemskickad, klicka nedan

Läs eller ladda ner katalog

Genom att klicka på bilden till nedan kan du läsa katalogen online eller ladda ner den som PDF (utskriftsvänlig)

Tips från Lena Fredsberg, SYV på Östra gymnasiet

1. Sök upp studie- och yrkesvägledaren på din skola – få vägledning i hur du ska tänka över ditt val och få hjälp med valalternativ.

2. Gå på skolornas informationskvällar/ öppna hus eller ring och fråga om du får “skugga” en elev under en dag. Då kan du verkligen känna på hur skolan och undervisningen känns.

3. Välj något som intresserar dig på längre sikt- intresset ska hålla i sig i tre år!

4. Prata mycket om ditt val med förälder, kompisar och lärare – det är bra att verkligen prata igenom ett beslut innan man bestämmer sig.

5. Välj inte efter vad kompisarna väljer! Du måste i så fall vara övertygad om att du själv är lika intresserad av programmet som kompisen är.