Jesper Andersson

jesper.andersson@huddinge.se
Lärare i musikämnen

Plats: Musik
Ämnesansvarig: musik
08-535 361 76
Coach: TETEES15

Hej

Jag är lärare i musik- och eventteknikämnen på Östra och har jobbat här sedan 2011. Innan dess jobbade jag på Kulturskolan Stockholm i tio år. Mina musikstudier började för egen del på allvar först under gymnsieåren då jag gick det som då hette musiklinjen i Skellefteå. Där gick mitt musikintresse från starkt till brinnande och någon annan yrkesbana kändes plötsligt otänkbar. Efter gymnasiet skaffade jag mig två musikutbildningar; dels en musiklärarutbildning (med inriktning på instrument- och ensembleundervisning) och dels en musikerutbildning.

Musik är för mig det största mänskligheten har uppfunnit. I årtusenden har människan lekt med rytmer och toner. En lek som stimulerar stora delar av våra hjärnor. Ibland lyckas vi till och med beröra andra människor med vår musik. Den kreativa leken samt tränandet i att behärska ett musikinstrument tror jag är en viktig del i barn och ungas utveckling som främjar inlärningen inom andra ämnen.

Jag är övertygad om att det bästa sättet att lära sig är genom att prova sig fram. Enligt mig är inte min huvuduppgift att lära eleverna något utan snarare att vara ett stöd och en guide för att visa dem hur de ska lära sig själva. Särskilt inom musikämnet är detta en bra metod då jag inte vill att eleven ska lära sig att spela som jag gör utan snare hitta sitt eget sätt. Mitt huvudinstrument är trumset men jag spelar även mycket gitarr och bas och det är på dessa instrument jag är lärare på Östra. Ensemblespel är dock det jag brinner för mest. Jag har själv alltid spelat i band sedan tonåren och slutar aldrig fascineras över hur olika sammansättningar av människor som spelar tillsammans kan innebära så stora skillnader.

När jag inte jobbar på Östra spelar jag musik själv, är pappa och sommartid är min stora passion att båta runt i skärgården

 

 


 


Tipsa en vän om den här sidan

Kontakta oss

KVARTETTVÄGEN 2-6
142 63 TRÅNGSUND
info@ostragymnasiet.se

Expeditionen
Telefonnummer 08-535 361 40 ostragy.exp@huddinge.se Öppettider 8.30-16.30
Lunch 11.30 - 12.30

Sjukanmälan
Telefonnummer 08-535 361 60

Rektor
Stefan Vilkman
Telefonnummer 08-535 361 45
Mobilnummer 0708-79 01 30

Klicka här för karta från Eniro
Klicka här
för karta från Hitta.se

SLs logotyp
Snabbaste vägen med SL till oss

© 2008 ÖSTRA GYMNASIET, KVARTETTVÄGEN 2-6, 142 63 TRÅNGSUND, 08-535 361 40, INFO@OSTRAGYMNASIET.SE