Konstutställningar

Östra gymnasiet är faktiskt Huddinge kommuns största konsthall, där kulturföreningen Lyktan via sitt samarbete med skolan har ca fyra utställningar per år. Varje vardag har alltså ca 900 personer förmånen att få vistas i en levande ateljé och ta del av utställningarna i skolans lokaler, vilket bidrar till en inspirerande arbetsmiljö för elever och personal som tillbringar sina dagar där.

Om du vill besöka utställningen i skolan, ring på porttelefonen vid huvudentrén på skolbyggnadens gavel. Anmäl dig sedan på expeditionen direkt till höger. Bokning för helgvisning måste göras på mobilnummer 070-771 21 09.
 

Utställning just nu:

The Art of Zhen Shan Ren. Utställningen pågår fram tills den 17 februari.

  


Den internationella konstutställningen The Art of Zhen Shan Ren, som idag turnérar världen över gästar nu Huddinge. The Art of Zhen Shan Ren är en gripande skildring av kommunistpartiets förföljelse av utövarna av qigongmetoden Falun Gong i Kina och av människor med modet att stå emot ondska. I hopp om att få ett slut på detta omänskliga förtryck av en fredlig utövning, bestämde sig professor Zhang Kunlun och de andra konstnärerna för att genom sin konst uttrycka sin personliga förståelse av livet och universum. Några av dessa konstnärer har själva erfarit tortyr och förtryck i Kina.
Det är en aktuell och relevant utställning som ger en inblick i bristen på mänskliga rättigheter i dagens Kina genom skildringar av många människors livsöden. Utställningen har visats i över 50 länder och 900 städer, den innehåller flera prisbelönta verk och var 2014 huvudutställare på Skandinaviens största konstmässa Art Nordic, på Almedalsveckan i Visby och även på The New York Art Club.

Utställningen har fri entré och öppet vardagar 11-18 och lör-sön 12-15. Det kommer finnas personal på plats under hela utställningstiden varje dag som man kan diskutera med och ställa frågor till. Varmt välkommen!

Arrangörer:
Föreningen Konst och Kultur
Svenska föreningen för Falun Dafa
Konstföreningen Lyktan

För mer info:
www.konstochkultur.org
youtube video 3,15 min 
youtube video 7,45 min
Reportage från NTDTV.com


Tipsa en vän om den här sidan

Beställ katalog

Beställ vår katalog med information om utbildningar som startar läsåret 2017/2018.

 

Visste du att...

... Östra gymnasiet har en hjärtstartare och utbildad personal för densamma?

© 2008 ÖSTRA GYMNASIET, KVARTETTVÄGEN 2-6, 142 63 TRÅNGSUND, 08-535 361 40, INFO@OSTRAGYMNASIET.SE