Konstutställningar

Östra gymnasiet är faktiskt Huddinge kommuns största konsthall, där kulturföreningen Lyktan via sitt samarbete med skolan har ca fyra utställningar per år. Varje vardag har alltså ca 900 personer förmånen att få vistas i en levande ateljé och ta del av utställningarna i skolans lokaler, vilket bidrar till en inspirerande arbetsmiljö för elever och personal som tillbringar sina dagar där.

Om du vill besöka utställningen i skolan, ring på porttelefonen vid huvudentrén på skolbyggnadens gavel. Anmäl dig sedan på expeditionen direkt till höger. Bokning för helgvisning måste göras på mobilnummer 070-771 21 09.
 

Utställning just nu:

En spännande utställning av Valeria Montti-Colque där invigningen kröntes av en performance av Parasio Alive. Utställningen pågår fram till skolavslutningen den 9 juni.

  

På Moderna muséets hemsida beskrevs konstnärinnan på följande sätt (när hon hade sin utställning där):

"Valeria Montti-Colque avslutar sin utbildning vid Konsthögskolan i Stockholm 2004. Men hennes arbete är nästan fritt från hänsyn till den konstvärld som skolan representerar. Montti-Colques verksamhet rör sig i gränslandet mellan performace och capoeira, brasiliansk kampsportdans. Hennes bildmiljö rör sig mellan flera skick av graffiti, andliga symboler, rastafarifärgerna gult, rött och grönt, och porträtt av hjältar och andar. Titlar som Samba duro, Where doves fly och I know a place beskriver det här gränslandet mellan dröm, dans, musik och motstånd. En av de återkommande metaforerna är soldaten, bilden av en kämpe som visar vägen till det förlovade landet. Kanske kan målet uppnås i livet, kanske är det bara en antydd möjlighet till frälsning, en räddning bortom döden. Andra metaforer med förankring i historien är det aldrig koloniserade Abessinien/Etiopien och inte minst alla de som har krävt respekt för sin mänskliga värdighet gentemot den transatlantiska slavindustrin."  


Tipsa en vän om den här sidan

Beställ katalog

Beställ vår katalog med information om utbildningar som startar läsåret 2017/2018.

 

Visste du att...

...Östra Gymnasiets arkitektur vann Huddinge kommuns skönhetspris 2005?

Läs mer

© 2008 ÖSTRA GYMNASIET, KVARTETTVÄGEN 2-6, 142 63 TRÅNGSUND, 08-535 361 40, INFO@OSTRAGYMNASIET.SE