Temaarbete

På Östra gymnasiet arbetar vi med ett eller flera övergripande teman varje termin. För att skapa ett tydligt sammanhang för dig som elev planerar lärarna varje tema tillsammans utifrån de olika ämnesområdenas mål och syfte:
- Estetisk verksamhet
- Hem- och konsumentkunskap
- Idrott och hälsa
- Natur och miljö
- Individ och samhälle
- Språk och kommunikation

Schemat är upplagt så att vi har ett block på en heldag eller en halvdag i ett eller två ämnesområden. Uppgifterna anpassas utifrån din individuella förmåga. I undervisningen använder vi oss av modern teknik såsom interaktiva tavlor, läsplattor och datorer. Tanken är att eleverna ska uppleva det naturligt, roligt och lustfyllt att använda modern teknik i sitt lärande.


Vi lägger särskild vikt vid språk- och kommunikationsutveckling. Varje dag finns det tid avsatt för detta på schemat. Läs gärna mer om våra kommuniktionsgrupper i artikeln på "Pedagog Huddinge".

Skoldagen
En vanlig skoldag börjar med att du kommer till skolan klockan 08:00. Efter förmiddagspasset är det dags för lunch vid cirka klockan 11:00 som följs upp av en lunchrast. Efter lunchrasten har du eftermiddagspass med lektioner.

Måndag till torsdag går du i skolan mellan klockan 08:00-14:00.

Fredagar går du i skolan mellan klockan 08:00-13:00.


Tipsa en vän om den här sidan

Beställ katalog

Beställ vår katalog med information om utbildningar som startar läsåret 2017/2018.

 

Visste du att...

...Östra Gymnasiets arkitektur vann Huddinge kommuns skönhetspris 2005?

Läs mer

© 2008 ÖSTRA GYMNASIET, KVARTETTVÄGEN 2-6, 142 63 TRÅNGSUND, 08-535 361 40, INFO@OSTRAGYMNASIET.SE