Gymnasievalet
Vill du studera vidare eller söka jobb direkt efter gymnasieskolan? Vilka ämnen tycker du bäst om? Vilket gymnasieprogram verkar mest lockande? Det är många frågor du behöver fundera på. Vi vill ge dig ett så bra underlag som möjligt inför ditt val till gymnasiet

Prova på att vara elev på Östra

På Östra gymnasiet kan du prova på att vara elev för en dag. Då får du följa med en elev som går den utbildning du är intresserad av under en hel skoldag och som tar hand om dig under hela tiden. Det är ett bra sätt att få en känsla för hur programmet och inriktningen känns och inte minst får du känna på den härliga atmosfären här på Östra, både under och mellan lektioner!

Låter detta intressant? Fyll i en intresseanmälan HÄR så blir du uppringd för att boka in ett besök!

Tips från Lena Fredsberg, SYV på Östra gymnasiet

1. Sök upp studie- och yrkesvägledaren på din skola – få vägledning i hur du ska tänka över ditt val och få hjälp med valalternativ.

2. Gå på skolornas informationskvällar/ öppna hus eller ring och fråga om du får ”skugga” en elev under en dag. Då kan du verkligen känna på hur skolan och undervisningen känns.

3. Välj något som intresserar dig på längre sikt- intresset ska hålla i sig i tre år!

4. Prata mycket om ditt val med förälder, kompisar och lärare – det är bra att verkligen prata igenom ett beslut innan man bestämmer sig.

5. Välj inte efter vad kompisarna väljer! Du måste i så fall vara övertygad om att du själv är lika intresserad av programmet som kompisen är.

Fråga en elevambassadör

Här har du som funderar på att börja på Östra gymnasiet möjlighet att ta kontakt med Östra gymnasiets elevambassadörer. Du kan till exempel ställa frågor kring gymnasievalet, hur det är att plugga på Östra gymnasiet eller om du vill veta mer om respektive program eller inriktning. Elevambassadörerna vill gärna dela med sig av sina egna erfarenheter och hjälpa dig att hitta rätt utbildning.

Observera att du inte kan boka in dig på elev för en dag direkt hos elevambassadören. Du måste göra en intresseanmälan i kolumnen till vänster. Du kan dock önska att få gå med en viss ambassadör under fältet ”Övriga kommentarer/önskemål” i ansökningsformuläret.